Μια δυναμική γυναικεία παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου!!!

unnamed

Πριν περίπου έξι μήνες το ΠΑΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα μιας κυρίας του ποδοσφαίρου, που είχε ταράξει τα νερά στη Ριζούπολη, της Μάριας Ρούσσου ! Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτή η κυρία έχει γίνει ενεργό εκλεγμένο μέλος της “Αναγέννησης” των φιλάθλων του Απόλλωνα κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα την μεγάλη αγάπη της για τον ιστορικό σύλλογο της Ριζούπολης…

Το ΠΑΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει μια νέα συνέντευξη της κυρίας Ρούσσου έξι μηνες μετά από την προηγούμενη.

Pameathlitika: Μια έντονη γυναικεία παρουσία λοιπόν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Αναγέννηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ και Γενική Γραμματέας στον Αστέρα Νίκαιας, Α κατηγορία Πειραιά. Τα λέω σωστά; Ας ξεκινήσουμε από την αρχή λοιπόν κα Ρούσσου. Πώς και ασχολείστε τόσο ενεργά με το ποδόσφαιρο;

Μάρια Ρούσσου: Η αφορμή ήταν η συμμετοχή του γιου μου σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στα Μάλια πριν πολλά χρόνια. Εκεί γνώρισα την διοργανώτρια εταιρία και μου πρότεινε να δουλέψω στον τομέα των τουρνουά ποδοσφαίρου για υποδομές και συγκεκριμένα στην προώθηση πωλήσεών τους. Αυτή ήταν η αρχή. Έκανα αρκετές γνωριμίες με παράγοντες και προπονητές ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα δούλευα και στην γραμματεία της διοργανώτριας εταιρίας κάθε φορά που διεξαγόταν ένα τουρνουά εκτός Αττικής. Ήταν για μένα κάτι συναρπαστικό!!! Να συνδυάζω ταξίδια, δημόσιες σχέσεις μαζί με το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπώ!!!

Pameathlitika: Είναι σπάνιο μια γυναίκα να αγαπάει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο όσο εσείς!

ρουσαΜάρια Ρούσσου: Δεν είναι θέμα σεξισμού. Ή αγαπάς κάτι και αφιερώνεις χρόνο ή όχι. Είναι πολύ σημαντικό να ασχολείσαι με κάτι που πραγματικά αγαπάς πολύ! Μόνο έτσι προσφέρεις ουσιαστικά… αν είναι να κάνεις κάτι με απροθυμία και με έλλειψη ενδιαφέροντος… καλύτερα είναι να μην ασχοληθείς καθόλου. Η προχειρότητα ανέκαθεν δεν μου άρεσε!!! Γι’ αυτό και έχω αρνηθεί και παρεμφερείς ενασχολήσεις με το ποδόσφαιρο εκτός των τουρνουά και τις δημόσιες σχέσεις γιατί δεν θα είχα τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθώ.

Pameathlitika:Πως βρεθήκατε στον ποδοσφαιρικό χώρο του Πειραιά;

Μάρια Ρούσσου: Είχα πάει στο ΣΕΦ να ενημερώσω ομάδες για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξαγόταν το 2013 στην Κω. Ώσπου, έγινε κάποια επαφή με παράγοντες του ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ και έγινα Γενική Γραμματέας εκεί. Παρέμεινα δύο χρόνια εκεί ζώντας με την ομάδα χαρές, λύπες, προσδοκίες, ελπίδες ώσπου κάποια στιγμή μετά από δύο χρόνια αποφάσισα για κάποιους λόγους να παραιτηθώ. Πάντως είναι όμορφο να διατηρείς ακόμα καλές σχέσεις με άτομα που έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί τους και σε εκτιμάνε άσχετα με τις όποιες αποφάσεις σου που σε παρότρυναν να παραιτηθείς. Στο ποδόσφαιρο καθημερινά συναντάμε άτομα που έρχονται και παρέρχονται είτε ως προπονητές, ως ποδοσφαιριστές αλλά και σαν παράγοντες. Ιδιαίτερα θα θελα να ευχαριστήσω τον κο Αντώνη Ανούστη που κράτησε σαν κύριος την υπόσχεσή του σε κάποια μεταξύ μας συμφωνία. Και φυσικά και με τον πρώην προπονητή του Πειραϊκού τον κο Βασίλη Ιωαννίδη έχουμε άριστες σχέσεις.

Pameathlitika:Μετά από δύο χρόνια στον Πειραϊκό έκανες κάτι άλλο;

Μάρια Ρούσσου:Μου έγιναν 4 προτάσεις από κάποιες ομάδες στον Πειραιά και αποφάσισα να δεχτώ από την ομάδα του Αστέρα Νίκαιας, πρώτη φορά ανερχόμενη ομάδα στην Α κατηγορία Πειραιά γιατί ήδη γνώριζα κάποιους παράγοντες από εκεί που ήταν φίλοι μου και κυρίως γιατί μου άρεσε η φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό ήταν που μου κέντρισε πιο πολύ το ενδιαφέρον! Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ είναι αυτού καθ’ εαυτού η έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πάνω από όλα είναι ο ποδοσφαιριστής στον ΑΣΤΕΡΑ ΝΙΚΑΙΑΣ!

Pameathlitika: Τι σημαίνει για σένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;


12650231_936958316353937_1889572077_nΜάρια Ρούσσου:
Κατά τη γνώμη μου ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής θα πει ότι: “γουστάρεις” (με συγχωρείτε για την κοινή έννοια) το ποδόσφαιρο, κάνεις το κέφι σου, το χόμπι σου, την τρέλα σου κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δουλειά σου, τις σπουδές σου, τις οικογενειακές και τις όποιες επαγγελματικές και κοινωνικές σου υποχρεώσεις! Κάποτε παίζανε, ακριβώς για όλα τα παραπάνω, είτε με αμοιβή είτε όχι!

Pameathlitika:Πως είναι η κατάσταση γενικά σήμερα με τα ερασιτεχνικά σωματεία;

Μάρια Ρούσσου: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει… για την ακρίβεια να είμαι πιο ρεαλίστρια… πεθαίνει! Το ποδόσφαιρο, είναι κατά κόρον το λαϊκότερο και πιο δημοφιλές άθλημα, συναρπάζει και γοητεύει πολύ κόσμο σε όλο τον κόσμο και καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Η βάση όμως είναι τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, εκ των οποίων σήμερα τα περισσότερα αιμορραγούν οικονομικά και αυτό γιατί δεν υπάρχουν ούτε χορηγίες σημαντικές από επιχειρήσεις που μπορούν να διαφημιστούν αλλά ούτε και ύπαρξη ικανοποιητικών ποσών από τις εκάστοτε διοικήσεις. Έτσι τα ερασιτεχνικά σωματεία λειτουργούν χωρίς πόρους, με χοροεσπερίδες και λαχειοφόρους, με την ανιδιοτέλεια κάποιων “γραφικών” παραγόντων που προσφέρουν έργο, χρόνο και χρήμα από το στέρημά τους. Για να μην αναφέρω την ανυπαρξία γηπεδικών εγκαταστάσεων ή την άθλια κατάσταση με υποτυπώδεις ή ανύπαρκτους βοηθητικούς χώρους πολλών εξ αυτών. Η άθληση δεν είναι εύκολη και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές επιμένουν γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο! Η πολιτεία εθελοτυφλεί στη δίψα των χιλιάδων νέων για άθληση, και τελικά η σωτηρία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι υπόθεση όλων μας.

Pameathlitika: Πάμε στο κεφάλαιο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Τι σημαίνει για σένα;

Μάρια Ρούσσου:  Για μένα δεν υπάρχει μια λέξη που να περιγράφει τι νιώθω για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Είναι συνονθύλευμα λέξεων και συναισθημάτων αυτό που νιώθω πια για αυτή την ομάδα!!! Ήταν μία ομάδα που είχα πάντα αδυναμία και ιδιαίτερη συμπάθεια. Είχα και το γιο μου εκεί παλιά στις ακαδημίες. Ώσπου μία φορά που πήγα στην Ριζούπολη ήταν αρκετή! Έκτοτε δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα παίζει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ εντός έδρας και εγώ δεν θα ήμουνα μέσα στο γήπεδο να παρακολουθώ τον αγώνα και να είμαι δίπλα στην ομάδα!!! Πολλοί φίλαθλοι αλλά και άτομα από την ΠΑΕ και τον ΓΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ με δέχτηκαν πολύ ένθερμα και γρήγορα έγινα φίλη και με άτομα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο φιλάθλων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στου οποίου τις εκλογές που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο ΔΣ του. Στην Αναγέννηση λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και μόνο. Είμαστε πολύ ενωμένοι και αγαπημένοι και αφιερώνουμε ο κάθε ένας από μας το μέγιστο χρόνο που μας αναλογεί ανάλογα με τον ρόλο μας. Είμαι πολύ ευγνώμων που ανήκω στην Αναγέννηση και ακόμα περισσότερο είμαι περήφανη που έγινα ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Μάρια σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συντροφιά που μας χάρισες και για την συνέντευξη σου.

Σου ευχόμαστε υγεία σε εσένα και στην οικογένεια σου και μόνο επιτυχίες σε ότι και αν κάνεις!!!

Please follow and like us:
0

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.