ΑΙΓΑΛΕΩ

imageΣτο σημερινό μας αφιέρωμα στις ομάδες το Πάμε Αθλητικά σας παρουσιάζει το Ιστορικό Αιγάλεω.Ο Αθλητικός Όμιλος Αιγάλεω είναι το σωματείο που αντιπροσωπεύει όλους τους Αιγαλεώτες με έδρα τον δήμο Αιγάλεω και που παλιά η έδρα του θεωρούταν και ήταν από τις πιο καυτές στην Αθήνα.Επίσημο έτος ίδρυσης του είναι το 1946 και αγωνίζεται με χρώματα το γαλάζιο  και το λευκό.

Διατηρεί τέσσερα ενεργά τμήματα: ποδοσφαίρου ανδρών, μπάσκετ ανδρών, πετοσφαίρισης  γυναικών και κολύμβησης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 40 έως και τα τέλη της δεκαετίας του 80 διατηρούσε και τμήμα βόλεϊ ανδρών, το οποίο στη συνέχεια διαλύθηκε.

Επίσης, κατά το παρελθόν διατηρούσε τμήματα καλαθοσφαίρισης γυναικών και στίβου. Στην αρχή της δεκαετίας του 70 ο σύλλογος επιχείρησε να δημιουργήσει τμήμα χάντμπολ που θα ήταν το πρώτο στην Ελλάδα αλλά η προσπάθεια ναυάγησε. Η ποδοσφαιρική ομάδα χρησιμοποιεί ως έδρα για τους αγώνες της το Δημοτικό  Στάδιο Αιγάλεωπου από το 1988 φέρει το όνομα του δημάρχου Σταύρου Μαυροθαλασσίτη.

Από την πλευρά τους τα τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης χρησιμοποιούν το Δημοτικό Γυμναστήριο Σταύρος Βενέτης, χωρητικότητας 1.200 θέσεων, που αντλεί το όνομά του από τον αθλητή και παράγοντα του συλλόγου Σταύρο Βενέτη  (απεβίωσε το 2009).

Ιστορική αναδρομή

Το 2015 συμπληρώνονται 84 έτη ζωής για το σύλλογο, αφού ο Αιγάλεω Α.Ο. χρησιμοποιεί αυτοδικαίως τα ιδρυτικά στοιχεία της «Αθλητικής Ενώσεως Ιεραπόλεως”

Συνοπτικά η πορεία του συλλόγου

Το 1929 οι νεαροί μικρασιάτες  πρόσφυγες Δημήτριος Γεωργ. Χανιώτης (Σμύρνη 1912 – Αιγάλεω, 2002) και Γεώργιος Αρώνης ή «Φούντας” (Ιωνία, περί 1910 -Αθήνα 1992) ίδρυσαν την πρόγονο ομάδα του Αιγάλεω A.O., την Αθλητική Ένωση Ιεράπολης, εις ανάμνηση της «ιερής” καταγωγής τους. Η ομάδα αναγνωρίσθηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. δυο χρόνια αργότερα (1931).

Το Νοέμβριο του 1946, ύστερα από επιτυχή συγχώνευση της Ιεράπολης και τριών ακόμη ανεξάρτητων μεταξύ τους σωματείων που προϋπήρχαν στην περιοχή (Αθλητική Ένωση ΠυριτιδοποιείουΑθλητική Ένωση Αγίου Σπυρίδωνα και Φοίνικα) προέκυψε η σημερινή ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. Πρώτος πρόεδρος της νέας ομάδας που δημιουργήθηκε οριστικά στα τέλη του 1947, μετά από την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών της συγχώνευσης, ήταν ο Γεώργιος Μαρτίνης (Δαρδανέλια,1902 – Αιγάλεω, 1987).

Το 1961το Αιγάλεω προκρίθηκε για πρώτη φορά για την Ά  Εθνική κατηγορία, ενώ το 1970 συμμετείχε στο Βαλκανικό Κύπελλο και την  επόμενη περίοδο κατετάγη 4ο στο πρωτάθλημα.

Έχει φθάσει τρεις φορές έως τα ημιτελικά του κύπελλο Ελλάδας, ενώ την περίοδο 2003-04 εξασφάλισε την έξοδό του στο κύπελλο της ΟΥΕΦΑ, όπου και έλαβε μέρος την αγωνιστική σεζόν 2004-05, όταν με προπονητή το Βέλγο πρώην διεθνή Στέφαν Ντεμόλ έφθασε έως τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Έχει λάβει μέρος σε συνολικά 15 πρωταθλήματα της Α Εθνικής κατηγορίας (έως το 1979) και σε 8 επαγγελματικές διοργανώσεις (έως και το 2007).

Αναλυτικά η πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος έως το 2010

Ο Αθλητικός Όμιλος Αιγάλεβ («Αιγάλεω Α.Ο.”) ιδρύθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1946, όταν η ‘Αθλητική Ένωση Πυριτιδοποιείου’ (που είχε ιδρυθεί το 1930) συγχωνεύτηκε μετά της ‘Αθλητικής Ενώσεως Αγίου Σπυρίδωνος’ (1934) και του ‘Φοίνικος Πυριτιδοποιείου’ (1942) (τα δυο τελευταία σωματεία ήταν ανεξάρτητα, δεν αγωνίζονταν δηλαδή σε τακτικό πρωτάθλημα) και μετονομάσθηκε σε Αιγάλεω Α.Ο. Ακολούθως, στις 10 Δεκεμβρίου του 1947 η διοίκηση του Αιγάλεω Α.Ο. ανακοίνωσε την προσχώρηση στο νέο σύλλογο και της ‘Αθλητικής Ένωσης Ιεράπολης’ (1931), η οποία του παραχώρησε όλα τα έννομα δικαιώματά της. Ωστόσο, οι εφημερίδες της εποχής εξακολουθούσαν να αναγράφουν τη νέα ομάδα ως «Αθλητική Ένωση Αιγάλεω” ή «Ένωση Αιγάλεω” ακόμη και την άνοιξη του 1948

Αρχικά, ανεβαίνοντας ένα-ένα τα σκαλοπάτια της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας (κατακτώντας κατά σειρά το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας Αθηνών το 1948, της Β’ κατηγορίας Αθηνών το 1950 και της Α’2 Αθηνών τo 1954, το σωματείο έφθασε να αγωνίζεται για μια πενταετία στο κορυφαίο Αθηναϊκό Πρωτάθλημα (1955-1959), ενώ 15 χρόνια από την ίδρυσή του πέρασε τις πύλες και της νεόδμητης τότε Α’ Εθνικής Κατηγορίας (1961-62), καταλαμβάνοντας την 14η θέση (51 βαθμοί, 7 νίκες, 7 ισοπαλίες, 16 νίκες, τέρματα: 26-52) .

Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του Αιγάλεω Α.Ο. αποτελούν το Θερινό Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ά  Εθνικής του 1968, η κατάκτηση της 4ης θέσης της Α’ Εθνικής της περιόδου 1970-71 και η συμμετοχή του στη διοργάνωση του Βαλκανικού κυπέλλου ποδοσφαίρου, που είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν. Παράλληλα η ομάδα έχει φθάσει τρεις φορές έως την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, τις περιόδους 1969-70,1983-84 και 2002-03 όταν και αποκλείσθηκε από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΑΡΗ, αντίστοιχα.

Η φθίνουσα πορεία του «Αιγάλεω Σίτι”, χαρακτηριστική ονομασία που εμπνεύστηκε ο Αιγαλιώτης μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας, άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Είναι μάλιστα ενδεικτικό για αυτό, το γεγονός ότι έως και το 1979 η ομάδα είχε συμμετάσχει στις δεκαπέντε από τις είκοσι ερασιτεχνικές διοργανώσεις της Α΄ Εθνικής κατηγορίας που είχαν προηγηθεί.

Αντίθετα, στα χρόνια του Επαγγελματισμού οι συμμετοχές ήταν μόλις δύο έως το 2001, όταν και έγινε η επιστροφή της μετά από 16 έτη απουσίας. Την περίοδο 2003-04 η ομάδα κατόρθωσε να κατακτήσει την 5η θέση στη βαθμολογία και να κερδίσει τη συμμετοχή της στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ για πρώτη φορά στα χρονικά, σε επίσημη δηλαδή Ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από τις δύο συμμετοχές της στο Κύπελλο Ιντερτότο, που προηγήθηκαν το καλοκαίρι του 2002 και του 2003.

Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη ήταν χαρακτηριστικά μιας πτωτικής πορείας, καθώς υπέστη τρεις συνεχείς υποβιβασμούς, αρχικά στη δεύτερη κατηγορία (το 2007), στην τρίτη (το 2008) και στην τέταρτη το 2009.

Συγχώνευση Αιγάλεω-Ηλυσιακός

Οι αδελφοί Μητρόπουλου, ιδιοκτήτες της ομάδας του Αιγάλεω από το 1981, αμέσως μετά τον υποβιβασμό στη Γ΄Εθνική το καλοκαίρι του 2008, αγόρασαν από τους τότε ιδιοκτήτες της Χριστοβασίλη και Μαρκάκη την ΠΑΕ Ηλυσιακός προκειμένου να την μετονομάσουν σε ΗΑΟ Αιγάλεω και το Αιγάλεω που θα αγωνίζονταν πλέον στην Γ΄ κατηγορία, σε Ηλυσιακό. Την σεζόν 2008-2009 η ΠΑΕ Ηλυσιακός αγωνίστηκε στο γήπεδο του Αιγάλεω με απόφαση της Ένωσης ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών Β’-Γ’ Εθνικής κατόπιν παραχωρητηρίου το οποίο εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2008 με εντολή του τότε δημάρχου Αιγάλεω. Το επίμαχο αυτό έγγραφο στη συνέχεια ανεκλήθη με το αιτιολογικό ότι λόγω θέρους δεν ήταν δυνατόν να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω για να το εγκρίνει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ηλυσιακός αγωνίσθηκε χωρίς διακριτικά σήματα και για το λόγο αυτό του επεβλήθη πρόστιμο από τηνΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και οι ποδοσφαιριστές του εμφανίζονταν στο γήπεδο με κυανόλευκη εμφάνιση (διαφορετική από τα παραδοσιακά του χρώματα που είναι το κίτρινο και το μαύρο), ενώ το ίδιο έγινε και με την ΠΑΕ Αιγάλεω η οποία αγωνιζόταν αρχικά στο γήπεδο Δάσους Χαϊδαρίου επίσης με διαφορετικά χρώματα (ροζ-μαύρο) παρόλη την αρνητική απόφαση της ΕΕΑ για τη μετονομασία της ομάδας.

Όμως την Κυριακή 09/08/09 και μετά από συνεχείς αναβολές η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε με πλειοψηφία 5-3, παρά την αρνητική εισήγηση του προέδρου της εισαγγελέα κ. Κουτελιδάκη, την συγχώνευση των δυο ΠΑΕ δι’ απορροφήσεως της μίας (Ηλυσιακός) από την άλλη (Αιγάλεω) με το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ Αιγάλεω ΑΟ«.

Το χρώματα της νέας ομάδας ήταν μπλε-άσπρο και η έδρα της, το δημοτικό στάδιο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης. Ωστόσο, παρά την αναβάθμιση αυτή, η ομάδα υπέστη έναν ακόμη υποβιβασμό, από την Β΄ στη Γ΄ Εθνική κατηγορία το 2010.

Αντιδράσεις

Η διοίκηση του ερασιτέχνη Ηλυσιακού αμφισβήτησε ως παράνομη την απόφαση της συγχώνευσης και για το λόγο αυτό κατέθεσε αίτηση θεραπείας προς την ΕΕΑ. Η τελευταία, απέρριψε ως απαράδεκτη την ανωτέρω αίτηση το Φεβρουάριο του 2010 και ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσε η λήψη απόφασης για το ζήτημα από το ΣΤΕ, στο οποίο επίσης προσέφυγε ο Ερασιτέχνης Ηλυσιακός.

Στην όλη διαδικασία της συγχώνευσης των δυο ΠΑΕ αντέδρασαν έντονα οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων και στο Αιγάλεω συστάθηκε «Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία της ομάδας” που με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες (ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω, συλλογή υπογραφών συμπαράστασης, συνεντεύξεις Τύπου κ.τ.λ.) πέτυχε να αναγνωρισθεί επίσημα από όλες τις παρατάξεις του δημ. συμβουλίου Αιγάλεω σαν κίνηση πολιτών και να εξουσιοδοτηθεί ομόφωνα από αυτό κατά τη συνεδρίασή του στις 19-3-2009 να αναζητήσει μια διάδοχο κατάσταση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Αιγάλεω.

Στη συγχώνευση αντιτάχθηκε σθεναρά ο Ερασιτέχνης Ηλυσιακός και ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του, ενώ ερωτήματα για το θέμα είχαν κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων από τους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Γιάννη Δημαρά, Γρηγόρη Ψαριανό, Αθανάσιο Πλεύρη κ.α.

Η τελική έκβαση της υπόθεσης

Την Τρίτη 15 Ιουνίου του 2010 ανακοινώθηκε από τον Ερασιτέχνη Ηλυσιακό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση προς το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ ήταν ακυρωτική για την υπουργική απόφαση που αφορούσε στη συγχώνευση της ΠΑΕ Ηλυσιακός με την ΠΑΕ Αιγάλεω.

Ανταπαντώντας, η διοίκηση της ΠΑΕ Αιγάλεω έκανε γνωστή την πρόθεσή της -σε περίπτωση που τελικά το ΣτΕ ακυρώσει τη συγχώνευση- να διαλύσει την ομάδα που ονομάζεται «Ηλυσιακός» και προειδοποίησε τους διοικούντες του ερασιτέχνη Ηλυσιακού να προετοιμαστούν για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

«Για μας υπάρχει ομάδα μόνο με το όνομα Αιγάλεω, είτε παίζει στα Κύπελλα Ευρώπης, είτε για διάφορους λόγους στη Δ’ Εθνική” κατέληγε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αιγάλεω.»

Έτσι δεν υπέβαλε δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και υποβιβάστηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΕΕΠ στις 13-08-2010, στην Δ’ Εθνική κατηγορία πλέον σαν Ηλυσιακός. Στον ίδιο Όμιλο της ίδιας Κατηγορίας και για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 μετείχαν τα ποδοσφαιρικά Τμήματα τόσο του Α.Ο. Ηλυσιακού όσο και του Αιγάλεω Α.Ο.

Το ΣτΕ εξέδωσε τελικά την απόφασή του το Μάρτιο του 2011, βάσει της οποίας η συγχώνευση ακυρώθηκε και τυπικά. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η περίοδος 2009-2010 λογίζεται σαν να μην υπάρχει για την ομάδα του Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της οποίας αγωνίσθηκε στη θέση του Ηλυσιακού στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η συμμετοχή ήταν παράνομη, καθώς στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011 ανακοινώθηκε ότι ο Ηλυσιακός επιστρέφει στη Football League , καταλαμβάνοντας τη θέση που παράνομα του αφαιρέθηκε με τη συγχώνευση του Αυγούστου 2009.

Πρόσφατη πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος

Έπειτα από τη διάλυση της Π.Α.Ε. Αιγάλεω λόγω αδυναμίας συμμετοχής της σε επαγγελματική κατηγορία και την αποχώρηση των αδελφών Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλου από τα διοικητικά ηνία, το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου υπήχθη στη δικαιοδοσία του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο.

Περίοδος 2010-2011

Μετά την άρνηση της διοίκησης της ΠΑΕ Αιγάλεω να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το καλοκαίρι του 2010, κάτι που επισημοποιήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ανώνυμη εταιρεία διαλύθηκε και τέθηκε υπό διαδικασία εκκαθάρισης. Η ΕΠΟ έκανε δεκτά στην διοργάνωση της Δ΄Εθνικής κατηγορίας και τα δυο ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά τμήματα, τόσο του Αιγάλεω, όσο και του Ηλυσιακού, που προηγουμένως (2009-10) μετείχαν στην ομάδα η οποία είχε προκύψει από τη συγχώνευσή τους. Καθήκοντα προέδρου ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. ανέλαβε επίσημα ο δημοτικός υπάλληλος Γιώργος Τριδήμας . Προπονητής προσλήφθηκε ο Θωμάς Γράφας (γιος του παλαιού διεθνή ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γράφα αλλά η ομάδα παρέπαιε αγωνιστικά μέχρι τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου, όπου αποκτήθηκαν ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές. Εν συνεχεία το Αιγάλεω ανέκαμψε και έφτασε στην κατάληψη της τρίτης θέσης της τελικής βαθμολογίας.

Περίοδος 2011-2012

Τα διοικητικά ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αναλάβει, με απλή εξουσιοδότηση του Δ.Σ. του συλλόγου από το Δεκέμβριο  του 2011, ο επιχειρηματίας Γιώργος Γιανναράκης, ο οποίος διαδέχτηκε το Γιώργο Τριδήμα που αποχώρησε προς τα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Προπονητής του Αιγάλεω για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο ξεκίνησε ο Θωμάς Γράφας, αλλά στην πορεία και έπειτα από μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, αντικαταστάθηκε από το Θωμά Κουρκούνα. Νέος προπονητής, από την 1 Μαρτίου 2012 ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα  με τον οποίο η συνεργασία λύθηκε στις 13 Ιουνίου 2012

Περίοδος 2012-13

Χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν, αρχικά το Μάρκο Μαυρομάτη, στη συνέχεια τον Πάρη Βάλβη και στο τέλος το Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, το Αιγάλεω κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή στον 8ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και ανέβηκε στη νέα Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία της περιόδου 2013-2014. Η ομάδα ήταν επίσης, φιναλίστ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, όπου ηττήθηκε από την Κηφισιά, με σκορ 4-3 στα πέναλτι.

Περίοδος 2013-14

Στις 5 Αυγούστου του 2013 ο Γιώργος Γιανναράκης επανεκλέχθηκε στην προεδρία του συλλόγου, μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν Τεράστια οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα, με αποτέλεσμα η διοίκησή της να προβεί σε αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητή, αφού τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα αντικατέστησε αρχικά ο Γιώργος Αθανασιάδης , που με τη σειρά του παραιτήθηκε, για να τον διαδεχθεί ο Γιώργος Σουρλής . Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου του 2014, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γιανναράκης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά του  για να ανακαλέσει την απόφασή του και να παραιτηθεί εκ νέου, στις 4 Μαρτίου . Τον Γιώργο Σουρλή διαδέχθηκε στη συνέχεια (15η αγωνιστική) ο Μανώλης Παπαδόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτη Μανδραφλή, από την 21η αγωνιστική έως το τέλος. Παρά τις κινήσεις αυτές, η ομάδα δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας Στις 11 Ιουνίου του 2014, σε ανοιχτή συνέλευση πάρθηκε απόφαση να προκηρυχθούν νέες αρχαιρεσίες, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014. Από αυτές προέκυψε το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου (για την τριετία 2014-2017), το οποίο την επόμενη ημέρα (Σάββατο 21 του 2014) συγκροτήθηκε σε σώμα, με πρόεδρο το γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.

Περίοδος 2014-15

Στις 1 Ιουλίου 2014 και κατόπιν πρότασης του νέου διοικητικού συμβούλιου της ομάδας, οι φίλαθλοι του Αιγάλεω κλήθηκαν να αποφασίσουν δια ψηφοφορίας σε ποια κατηγορία επιθυμούν να αγωνισθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν σε ποσοστό 57,62% υπέρ της επιλογής βάσει των καθαρά αγωνιστικών αποτελεσμάτων της περιόδου 2013-14, ήτοι στην Α΄κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Ωστόσο, δυο μόλις ημέρες μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο κ. Κούγιας, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι αποδέχεται το αποτέλεσμά της, πλην όμως σκοπεύει να δηλώσει και δεύτερη ομάδα του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Football League, παράλληλα με εκείνη που θα αγωνίζεται στην Α’ τοπική κατηγορία Στις 3 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του νέου προπονητή Χρήστου Τάσση. Ωστόσο, την Τετάρτη 27 Αυγούστου ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της ομάδας, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.Στις 29 Οκτωβρίου 2014 ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τάκης Μανδραφλής ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Τάσση Στις 5 Νοεμβρίου του 2014, την ομάδα ανέλαβε ο Άγγελος Πυρένης. Όπως διέρευσε στον Τύπο στις 9 Δεκεμβρίου 2014 ο Αιγαλιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Παλτόγλου θα είναι ο νέος πρόεδρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο. Η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Χειμώνα , ενώ για δεύτερη φορά στα χρονικά πέρασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου της ΕΠΣ Αθηνών Στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 αποκλείοντας στα πέναλτι το Φωστήρα Ηλιούπολης, προκρίθηκε στον Τελικό της ΕΠΣ Αθηνών. Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης, με μοναδικό θέμα την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου Οι εκλογές ορίσθηκαν να διεξαχθούν το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα, την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 με πρόεδρο το Γιάννη Παλτόγλου, αντιπροέδρους τους Ευθύμιο Μαξακούλη και Αντώνη Τιρτιράκη, γραμματείς τους Μηνά Αρχοντάκη – Αντώνη Χατζηαντωνίου και ταμία τον Παντελή Βλάχο. Τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, το Αιγάλεω, επικρατώντας στην παράταση με 1-0 του Χαραυγιακού, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αθήνας για πρώτη φορά στην ιστορία του Παράλληλα, νικώντας με 1-0 εκτός έδρας τον ΟΦ Χολαργού την τελευταία αγωνιστική, το Αιγάλεω κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Αθηνών

Ειδικό Πρωτάθλημα (μπαράζ ανόδου) Ε.Π.Ο.

Ύστερα από την αποτυχία της ομάδας και κατακτήσει την επάνοδό της στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική κατηγορία (έμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου του τουρνουά, πίσω από την Α.Ε. Ηρακλείου) και την αποχώρηση του προπονητή Άγγελου Πυρένη, νέος τεχνικός στην ομάδα ανέλαβε ο Γιώργος Σουρλής

Τίτλοι (16)

Θερινό πρωτάθλημα Ο.Π.Α.Π: 1 (1968)

Πρωταθλήματα Β’ Εθνικής: 5 (1961, 1965, 1977, 1983, 2001)

Πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής: 1 (1999)

Πρωταθλήματα Δ’ Εθνικής: 2 (1996, 2013)

Πρωταθλήματα Ε.Π.Σ. Αθηνών: 6 (1948 Γ΄Αθηνών, 1950 Β΄Αθηνών, 1954 Α2΄Αθηνών, 1960, 1961 και 2015 Α΄Αθηνών)

Κύπελλο Ε.Π.Σ. Αθηνών: 1 (2015)

 

Please follow and like us:
0

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.